tirsdag 6. oktober 2009

Tova TøflerJeg benytter langpinner nr 5-6 og strømpepinner nr 5-6.
Bruk fritidsgarn, rauma vamsegarn eller cortina.
~~~~

Legg opp 28 masker for damestørrelse 38-40 i cortina-garn og 32 masker i fritidsgarn eller vamsegarn.

Strikk på 2 langpinner fram og tilbake slik:
Pinne 1: 7 (8)masker rett, 14(16) masker vrang, 7 (8)masker rett.
Pinne 2:  Rett over alle maskene.
Strikk slik til du har 22 riller.
Sett arbeidet inn på strømpepinnene,
strikk rundt 12 omganger.
Fell så 4 masker på hver omgang, (1 maske på hver pinne.)
til der er 8 masker igjen.
Trekk tråden gjennom de resterende maskene og snurp igjen.
Tøffelen syes igjen bak på hælen og 4 riller opp fra der du satte arbeidet på strømpepinner.
Tov i maskinen på enten 40 eller 60 grader ,
med noen ss grønnsåpe, alt etter hvordan din vaskemaskin vasker(kan være forskjellig)
Prøv deg fram.
Jeg bruker å ha ei dongeribukse sammen med tøflene hvis jeg har få tøfler som skal toves.
Lykke til!
Ps. gi beskjed om evnt feil eller uforståelige forklaringer i oppskriften!!

27 kommentarer:

 1. Søte tøfler, som også høres greie ut å strikke. Takk for oppskrift!

  SvarSlett
 2. tusen takk for oppskriften holder på å strikke nå. Bilde kommer i bloggen min på søndag

  SvarSlett
 3. kan jeg spørre om det stemmer med 28 masker, det må jo bli en veldig liten størrelse

  SvarSlett
 4. Hei igjen! Som jeg skrev om tidligere har jeg strkket etpar av disse tova tøflene etter din oppskrift. Jeg brukte Eskimo fra Drops på pinner nr 6, tovet i maskin på 60 gr og endte opp med størrelse 33-34. Neste gang skal jeg tove på 40 gr og se hvordan det blir. Tøflene kan sees på min blogg. Jeg tror det blir ei lita niese som blir den "heldige" mottager.

  SvarSlett
 5. Heisann. Utrolig fine tøfler. Jeg holder på å strikke de nå:), men kan ikke helt skjønne at det stemmer med 28 masker for str. 38-40...? Jeg strikker med Cortina.

  SvarSlett
 6. De tøflene jeg har strikket til meg selv, str 39, har vært helt perfekt med 28 masker. Men jeg tover de ikke så kraftig. Om du ønsker det,må du nok opp i maskeantall og lengde på tøflene.
  Flott med tilbakemeldinger :)

  SvarSlett
 7. Takker så mye for ei flott oppskrift.Har strikket mange tøfler med denne oppskrifta. Likte fasongen og fellingen på tåen, som gjorde at de ikke ble så brede foran.

  SvarSlett
 8. Nydelig tøfler! Takk for oppskrift :)

  Hvordan får du hælen så rund og fin? Min ble altfor spiss, ikke så fint :/ Noen tips?

  SvarSlett
 9. Flotte tøfler! Har nå strikket en tøffel, og ser at den passer perfekt, uten å være tovet. Hadde ikke lest kommentarene da, men ser nå at det er flere som synes de kanskje er litt små. Jeg strikker ganske fast også da. Så jeg har ikke helt bestemt meg om jeg våger å tove de. Hvordan kan man tove de bare litt? Et kortprogram med lavest mulig temperatur?

  SvarSlett
 10. Hei :)
  Jeg kan ikke forstå dette! Jeg følger oppskriften selv til punkt og prikke. Og får bestandig tøffelen for stor,min sko str er 39.
  Jeg tover den kanskje ikke så mye som andre, men den krymper kanskje noen cm alle veier,og da er den passelig.
  Men takk for tilbakemelding likevel :)
  Jeg bruker å tove på korteste program, 40 grader. Om jeg tover på langt program 40 grader blir de for små....

  SvarSlett
 11. Hei på deg!
  Desse tøflene er berre så lekre; men dei blir altfor altfor små når dei blir tova.. toppen 30-32. Eg gjer nok noke gale ;)

  Kor lenge er ditt kortaste program, 40 grader?
  Eg tova på kort 40grader idag; men mitt korte er på 50 minutt. Mine tøfler er litt større enn str 38 før dei blir tova.. spørs om eg strikka for hardt....

  Uansett; kjempeflotte blogg du har; og myykje inspirasjon å hente her :)

  Klem frå Christine

  SvarSlett
 12. Hurra endelig fant jeg en grei oppskrift på tøfler :-) Er ingen dreven strikker så dett var helt perfekt. Tusen takk. Venke

  SvarSlett
 13. Så flott at du liker oppskriften,har du strikket dem? Har vært flott å få tilbakemelding, pga at mange har opplevd at tøflene blir for små etter min oppskrift :(
  Når jeg strikker dem er de ca 2-3 cm for store,og jeg må tove dem en eller to ganger på korteste normalvask 40 grader. Vil tro at jeg kanskje strikker dem løsere enn andre...?
  Det går jo an å bruke tykkere pinner nr 6 feks for å få dem større. Lykke til :)

  SvarSlett
 14. Hei Igjen :-) Nei har ikke strikket dem enda. Satt her og fant dem nå. Setter i gang i morgen. Ellers synes jeg du hadde mange fine oppskrifter her. Så jeg kommer helt sikkert tilbake. Og du skal få tilbakemelding ang. størelsen.

  SvarSlett
 15. Takk for den opskriften. De er jammen søte.

  SvarSlett
 16. Heisann, og takk for oppskriften :) Jeg er en amatørstrikker som lenge har lett etter en enkel og samtidig fin tøffel å strikke - og endelig har jeg funnet den!! Nå er jeg helt hektet på disse tøflene! Gleder meg til småen er lagt for kvelden, så jeg kan sette meg ned med strikketøyet :) Jeg har strikket snart tre par (har ikke tovet dem, og tror ikke jeg trenger gjøre det) Ser at når jeg syr sammen hælen, blir den litt uformelig. Den går liksom i en spiss... skjønner hva jeg mener? Noe tips for hva jeg kan gjøre for at den blir loddrett istedenfor at den går ut i en spiss?
  Koselig blogg forresten :)

  SvarSlett
 17. Hei Tone!
  Jeg forstår fremdeles ikke hvordan så mange får disse tøflene så små!!!
  Jeg tror jammen jeg må ta å strikke dem for å se om jeg har fulgt oppskriften....jeg strikker ganske løst så det kan jo være det..
  Strikk noen flere riller og kanskje gå opp et nr på pinnene, da blir de større. Men jeg skal prøve å få til en bedre oppskrift av samme type tøffel!
  PS! Jeg tover de ikke så veldig mye,men de krymper noen cm ihvertfall!
  Hælen blir ok hos meg når jeg har tovet dem :), men er enig med deg at de kan se litt spiss ut først. Etter at jeg har tovet dem, drar og strekker jeg ganske mye i dem for å få formen og str jeg vil ha.

  SvarSlett
 18. Takk for svar, Hanne-Rita :)
  Dette var oppklarende, det. Da skal jeg tove dem lett (slik at de ikke blir for små - har litt å gå på)... og da forsvinner mest sannsynlig den spisse hælen. Og blir de for små, tover jeg dem litt til - så blir de passelige til småen ;)
  GOD HELG!

  SvarSlett
 19. Hei :) Jeg strikker disse etter en annen oppskrift (der man begynner på tåa), og har prøvd meg fram litt. Endte opp med 34 m, 0g str 39 blir 42 cm lang før toving, bruker fritidsgarn. tover dem på kortprogram (1 time) med ca 1 ss grønnsåpe, full sentrifugering. Da blir de litt små, men jeg strekker dem i riktig str. Husk at fritidsgarnet krymper med ca 1/3, så dere må strikke dem såpass mye lengre enn foten... kanskje litt til hjelp...?

  Men så lurer jeg på om du broderer på tøflene før eller etter toving??? Nydelig disse med broderi :)

  SvarSlett
 20. Hei! Og takk for fin kommentar!
  Bra med tilbakemelding,når det er så mange som plages med å få det til.
  Mine tøfler er 34 cm før toving,og da må jeg tove dem flere ganger i maskinen for å få riktig størrelse 39...så det er nok store forskjeller på vaskemaskinene!!
  Og jeg har strikket og tovet hundrevis av disse uten å få dem for små som mange er plaget med.


  Jeg broderer/nålefilter ETTER at de er tovet,har ikke prøvd å gjøre det før toving,vet ikke hva som blir best :)

  SvarSlett
 21. Jeg tror bare man må prøve seg fram! I helga har jeg strikket og tovet to klappere og to par tøfler :) Tenkte å prøve meg på brodering i morra... er ikke så øvet, kan man si, og synes sjelden at jeg får det pent... får se hva det blir til. Tøflene er fine i seg selv også, så det er jo ikke nødvendig. Nålefilting har jeg aldri prøvd, får se på nettet om jeg finner en oppskrift. Tror ikke det er lurt å brodere før toving. Mine er strikket veldig løst, så da blir det vel vanskelig å brodere på. Tusen takk for svar :)

  SvarSlett
 22. Takk for et flott oppskirften, jeg er nettopp ferdig med min paar :)

  SvarSlett
 23. Tusen takk for det jeg anser som verdens beste oppskrift på tovede tøfler! Jeg har til nå strikket tre par av disse. Mine er laget i Cortina soft og da passer de til str 38/39 etter toving. Jeg skal strikke dem litt lenger neste gang i håp om at dem passer meg (jeg bruker 40/41).

  Jeg elsker oppskriften din og har anbefalt den til nybegynnere fordi den er så enkel! Og så kan man pynte dem slik man vil. Jeg har brukt knapper på mine til pynt.

  SvarSlett
 24. har strikket de nå,og fin oppskrift men litt små ja...jeg tror jeg må tove de veldig forsiktig iallefall for det meste jeg har tova før har krympet kraftig,og da tenker jeg disse vil bli barne str.
  Men hælen den får jeg ikke rund som på bildet,blir sånn spiss på de.

  SvarSlett
 25. Kjempe fin oppskrift, men hvordan kanter du dem? Den der teknikken brukte jeg mye, men neimen om jeg husker hvordan jeg gjør det.

  SvarSlett
 26. Jeg bruker heklekroken og hekler kant...har ingen anelse hva teknikken heter!! :) Flott at du liker oppskriften.

  SvarSlett
 27. Har strikket disse i cortina og de ble kjempefine! Dette garnet tover veeeldig mye synes jeg sånn at jeg måtte avbryte vaskemaskinen og strekke de ganske mye for å passe til fasong str 38/39. Skal prøve de andre garnsortene du har foreslått. Takk for en flott og ikke minst enkel oppskrift! Hilsen Lillian

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails